Gordijnenbroekhoven.COM

06-17564544

CHILD SAFETY
Indien er kinderen in huis wonen, worden alle koordjes vast gezet aan het kozijn met een kettinggeleider.  Deze geleider schroeven wij in het kozijn, de ketting gaat daar doorheen en staat dan strak. Zo hangt er geen losse lus waar kleine kinderen met hun hoofd in verstrikt kunnen raken.


Als extra kunt u ook extra beveiliging nemen. Een kunststof doorlopende breekbare ketting.   Child Safety tegen toeslag.


Ketting met 2 connectoren die los schieten bij een trekkracht van 6 kg.

Elke ketting wordt geleverd met een stukje gereedschap om op eenvoudige wijze de 2 connectorhelften weer met elkaar te verbinden.

Doorsnede bolletjes 4,5 mm, geschikt voor de meeste moderne optreksystemen zoals de bij ons verkrijgbare kettingsystemen.

Bij gebruik van deze ketting hoeft u geen kettingspanner toe te passen en hoeft u niet aan de voorgeschreven kettinghoogte te voldoen.

De hele ketting -inclusief de connectoren- kan door uw kettinghuis getrokken worden, er zitten dus geen verdikkingen in de ketting.


*** De verantwoordelijkheid voor het melden dat er kinderen in huis wonen ligt bij de persoon/koper die de bestelbon heeft ondertekend *** Wanneer dit niet gemeld word worden onze kettingen met een standaard ketting zonder child safety geleverd ***

Wat kun je zelf doen om uw woning childsafe te maken?

Bewustwording is het halve werk. Wanneer je een product aanschaft dien je je te realiseren dat er risico’s zitten aan de loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden met name voor jonge kinderen. De volgende richtlijnen moeten daarom ten allen tijde in acht worden genomen.

  • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun hals wikkelen.
  • Houd, om ongelukken te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen en gebruik bijvoorbeeld een koordkikker.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.